Glasatelier Buitendijk

G las-in-lood is ontstaan in de tijd dat het technisch niet mogelijk was om grote stukken glas te fabriceren. Door kleine stukjes glas in loodprofielen te plaatsen en te verbinden, kan een groot raam gemaakt worden. Het lood wordt aan elkaar gesoldeerd en vormt, na het kitten van het raam, een stevig geheel. In de Middeleeuwen werd ook al gekleurd glas verwerkt in glas-in-lood, als versiering, voornamelijk in kerken.

Inmiddels heeft glas-in-lood alleen nog een decoratieve waarde. Een waarde die niet onderschat mag worden. Het kleurenspel, gecombineerd met loodlijnen en de verschillende structuren van glas maken een glas-in-lood raam tot een waardevolle toevoeging aan uw woning. Het straalt warmte uit en leeft!

Glas-in-lood ramen kunnen ook in dubbelglas, of in de volksmond, thermopane, gemaakt worden.

Voor meer informatie over het maken van glas-in-lood ramen en voorbeelden van glas-in-lood ramen en raamhangers kunt u op één van de onderstaande afbeeldingen klikken.

Het maken van een glas-in-lood raamVoorbeelden van glas-in-lood ramen, glas-in-lood raamhangers en gebrandschilderd glas-in-lood
Copyright © Glasatelier Buitendijk 2010 - 2019